Bevestiging door paragnost André Groote dat de ingegraveerde afdeksteen van de tombe in de piramidekamer van de "Tempel der inscripties" in Palenque, Mexico een afbeelding van een raket is en dat er in de boeg magneten zitten.

Hij vertelde mij dat het een spoelenmachine was en over de inwendige werking van het plasma. Paragnost André Groote zag in het plasma "tegengesteld draaiende ellipsvormige elektronenstromen die tegengestelde magnetische momenten creëren. Het aantal omwentelingen van de elektronenstromen bepalen uiteindelijk de stabiliteit van het plasma." (terug te vinden in publicatie over fusieraket bij Elsevier Science Publishers 1989, 15th Symposium on Fusion Technology en ik woon niet meer op aangegeven adres in deze publicatie).

"Wetenschappers moeten in de toekomst in de breedte gaan werken, want tot nu toe hebben ze alleen maar in de hoogte gewerkt." (opmerking: dat hebben ze inmiddels bij de huidige MRX en FLARE toegepast waar twee kleine plasma ringen naar elkaar worden gedrukt door twee gemodificeerde S-2 Spheromak machines in een configuratie naast elkaar te plaatsen).

 

 

Korte uitleg van Hans Bergman:

links: boeg met magneten, door de richting van de stroom in de magneetwindingen te veranderen zal het magnetische schild de astronaut beschermen indien de raket laveert t.o.v. de zon,

midden: reduceer astronaut in ruimtestoel, - details - knop en luchttoevoer,

rechts: fusiemachine met gemodificeerde Spheromak, gemengde uitlaat, - details - rimpelende lijnen vertegenwoordigen de vloeibare injectie zowel in het plasma als in de tweede uitlaat.

De virtuele assemblage van de fusieraketonderdelen werden door onderzoeker/schrijver Hans Bergman geïdentificeerd d.m.v. onderdelen van de S-1 Spheromak fusiemachine te vergelijken met die van de tekening van de archeologische afbeelding, waarna het herkende fusieraketschema op de sarcofaag van Pacal in Palenque vervolgens een modificatie van de Spheromak mogelijk maakte om er een fusieraket van te maken, terwijl de paragnost André Groote de inwendige werking van het plasma in de fusieraket heeft uitgelegd. Vanwege de plek Palenque wat eigenlijk een Spaanse naam is, heb ik de modificatie van de Spheromak omgedoopt naar Palenkomak., het schema van een fusiemachine uit Palenque. 

Voor een uitgebreide uitleg van de fusieraket kunt u op de Engelstalige pagina Palenkomak fusion rocket * terecht.